Orhidectomia la caine

Exista o multitudine de motive pentru care este bine sa efectuam castrarea unui caine. Printre cele mai importante amintim : reducerea suprapopularii, scaderea agresivitatii, a vagabondajului si a „marcarii teritoriului” prin urinat, prevenirea bolilor hormonale datorita androgenilor (inclusiv afectiuni ale prostatei), prevenirea adenoamelor si herniilor perineale. Alte cazuri in care se recomanda castrarea sunt date de neoplazii, anomalii congenitale, traume ale aparatului reproducator, abcese, controlul epilepsiei si al dezechilibrelor hormonale.

 

Pregatiri preoperatorii

Inainte de operatie se va efectua un examen clinic si se vor face analize de sange. Animalul nu va primi hrana si apa cu 8-12h inainte de operatie.

 

Anestezia

Va fi inhalatorie sau neuroleptanalgezie, depinde de mai multi factori si se va alege impreuna cu chirurgul.

 

Tratamentul chirurgical

Consta in indepartarea testicolelor :

Ingrijiri postoperatorii

Constau in administrarea de antibiotice, antiinflamatoare, analgezice in functie de pacient. Firele de sutura se vor indeparta la 10 zile de la operatie in cazul in care nu sunt resorbabile. Daca animalul exagereaza cu toaletarea plagii, se va aplica un guler protector, pentru a evita dehiscenta suturii.