RMN Veterinar

Serviciile noastre de RMN veterinar sunt realizate cu sistemul Siemens Magnetom Espree 1.5 T. Beneficiile majore ale acestui sistem sunt reprezentate de durata scurtă a examinărilor şi de capacitatea de a obține imagini de o rezoluție excelentă a celor mai fine structuri anatomice sau a unor suprafețe foarte mari, la animale de orice talie. La momentul actual suntem singurii din România care vă pot oferi aceasta acuratețe a examinării RMN, având o valoare de diagnostic net superioară.

Examenul RMN oferă informații relevante pentru patologiile neurologice (posttraumatice, degenerative, neoplazice, congenitale), spre deosebire de  examenul CT, care nu poate oferi detalii privind țesutul nervos (creier, cordon medular, filete nervoase). De asemenea, examenul RMN prezintă o valoare superioară de diagnostic și în cazul patologiilor articulare (ruptură de ligament cruciat, osteocondrite disecante, tendinopatii etc.) și ale organelor cavității pelvine.

Examinările se fac pe bază de programare, iar pacientul trebuie sa aibă efectuate analize hematologice și biochimice (minim ALT, AST, Uree, Cre).

Pacientul va fi consultat de către medicul anestezist și  medicul examinator pentru o stabilire cât mai clară a protocolului anestezic și de examinare.

  Investigația se efectuează exclusiv sub anestezie inhalatorie, pacienții fiind monitorizați video, electrocardiografic și respirator pe toată durata examinării.

          După fiecare examinare veți primi atât imaginile complete în format DICOM însoțite de soft de vizualizare cât și un raport de examinare (în cel mult 24 de ore).